Nagy ember kis tehetségek között!
Kedves sportolók és sportot kedvelők!

Alkalmunk volt találkozni, szakmai megbeszélést tartani Tóth Zele József úrral aki a közeli Zabola község testvértelepülésén Füzesabonyban született és a település küldöttségével itt tartózkodott. A hír hallatán kihasználtuk az alkalmat és sikerült beszélgetni és most is nagy örömmel látogatta klubunk bemutató mérkőzését. Majd beszélgetésbe fogott a kis focistákkal akik nagy figyelemmel és ámulattal hallgatták Józsi bácsi történeteit és tanácsait. Meg dicsérte a gyerekek odaadását, harciasságukat és kiemelte azt is, hogy a velük egykorú srácok Madridban ennyire erősen nem rúgják a lasztit. Azt is elmondta, hogy sok edzés, fegyelem, kitartás, tanulás eredménye akár nagy játékossá teheti.
Továbbá mesélt a Madridi csillagok életéről beleértve Cristiánó Ronáldót, Figót, Zidán, Moráta, Di Stefanó, Santiágo Bernabeu, Hagi és a nagy magyar játékosok akikkel jó baráti kapcsolata volt de leginkább mindenki Öcsibácsiját emelte ki, azt is elmesélte, hogy hetente vacsoráztak a Puskás Ferenccel. Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt! Kívánunk sok egészséget, hogy még sokáig tudjon mesélni és szakmai tanácsaival ellátni.
Köszönjük a zabolai barátainknak a segítséget. Debreczi Zsolt – elnök.

Tóth Zele József

Született/Nascut
Tóth József
1936. Ian. 26.
Füzesabony(Hu)
Állampolgársága/Nationalitate – Hun
Foglalkozása/Ocupatie
Labdarúgó/Fotbalist
Labdarúgóedző/ Antrenor

Kitüntetései – A Magyar Érdemrend tisztikeresztje

Az edző pályaíve:
Tóth József az egri Dobó István Gimnáziumban tanult, az Egri Fáklya igazolt játékosa volt.
A bécsi SK Rapid Wien csapatához került majd
Franciaországba, párizsi Red Star
1962-ben került az Atleticó Madridba,
Sérülése miatt abbahagyta az aktív labdarúgást.
Elvégezte a Spanyol Labdarúgó Szövetség edzői tanfolyamát Puskás Ferenccel együtt, ahol tanára volt Kubala László.
Tóth három gyereket nevel, emellett szakfordító spanyolból – a külügyminisztériumban is dolgozott -, a Real Madrid tanodájának tagja, emellett a klub korosztályos csapatait minden évben elhozza a Puskás Suzuki Kupára, Felcsútra, Magyarországra.
Edzői pályafutása során dolgozott a Real Madrid CF utánpótlásánál, volt egy különleges korosztály, amelynek Emilio Butragueno, Míchel, Miguel Pardeza és Martín Vázquez is tagja volt, valamennyien sztárok lettek később. Mondhatnék jóval később született legényeket is, például Álvaro Moratát, a Chelsea csatárát, aki nyolc évvel ezelőtt még a Real ifivel járt Felcsúton a Puskás-Suzuki-kupán.

Un om mare intre tinerii talenti!
Dragi sportivi si iubitori a sportului!
Am avut okazia de a intalni, vorbi cu Dl. Tóth Zele József, dansul afla in vizita in comuna Zabala venind cu localitatea Füzesabony oras infratit cu Zabala. Dupa vestea auzita nu am ezitat sa contactez pe Dl. sa stam putin ede vorba si intradevar a fost enorm de interesant sa auzi niste intamplari, sfaturi si profesionalismul unde si cam ce inseamna. La invitatia noastra a acceptat sa participe si la un meci amical intre generatiile clubului. A stat de vorba cu copii, parinti si toti care era acolo. A avut cuvinte de lauda pentru activitatea clubului, pentru copii a sfatuit sa continuati tot asa sa luptati, sa invatati, sa fiti seriosi, si daca sunteti constienti cu posibilitatile si talentul dat de Dumnezeu puteti sa ajungeti ca starurile din Madrid. A mai adaugat ca copii din Madrid la categoriile asemanatoare nu dau in minge atat de tare ca copii participanti. A mai povestit de jucatorile actuali si din istoria clubului Cristiano Ronaldo, Figo, Zidan, Morata, Di Stefano, Santiago Bernabeu, Hagi, si colegi lui si prieteni sai ca Puscas, Kubala si multi altii din generatia de aur a Ungariei. A mai povestit ca in fiecare joi cina era alaturi de Puscas si ceilalti colegi erau ca o familie.
Multumim pentru prezenta si sfaturi! Uram sanatate ca sa ne mai vedem cu bin esi sa puteti sa ne mai povestiti! Multumim prietenilor din zabala pentru ajutorul acordat!
Debreczi Zsolt- presedinte.

Tóth Zele József

Született/Nascut
Tóth József
1936. Ian. 26.
Füzesabony(Hu)
Állampolgársága/Nationalitate – Hun
Foglalkozása/Ocupatie
Labdarúgó/Fotbalist
Labdarúgóedző/ Antrenor
Kitüntetései – A Magyar Érdemrend tisztikeresztje

Din viata antrenorului :
Tóth József era elev la scoala din Eger Dobó István, si juca la Egri Fáklya, a mai jucat la SK Rapid Wien, Red Star din Paris, 1962 Atletico Madrid, dupa accidentare nu a mai putut continua ca jucator.
Impreuna cu Puscas a urmat cursuril de antrenorat avand ca profesor si pe Kubala Laszló.
Are 3 copii, se ocupa si ca translator, era antreor la centrul de copii si juniori a lui Real Madrid, in fiecare an este delegat ca conducator a clubului la cupa Puskás Suzuki, Felcsút, Ungaria.
Ca antreor a lucrat la mai multe categorii si avea sub mana lui pe Emilio Butragueno, Míchel, Miguel Pardeza, Martín Vázquez, Álvaro Morata.